فهرست مطالب
کاتالیزور اگزوز در کجا قرار دارد
کاتالیزور اگزوز در کجا قرار دارد؟ کاتالیزور در مسیر اگزوز، بعد از منیفولد نصب میشود. این قطعه حالت استوانهای شکل دارد و متناسب با حجم موتور، در اندازههای متفاوت وجود دارد. کاتالیزور اگزوز به عنوان تصفیه خانه عمل میکند و برای پالایش دود، به دمای مشخصی نیاز دارد و باید در مسیر گازهای خروجی قرار گیرد.
اگر کاتالیزور نباشد چه میشود
اکنون که میدانیم کاتالیزور اگزوز در کجا قرار دارد جالب است بدانیم اگر کاتالیزور نباشد چه میشود؟ بر اساس بررسی های سایت نووتو در پاسخ به این سوال باید گفت اگر خودرو کاتالیزور نداشته باشد علاوه بر تاثیرات مستقیمی که بر شتاب و عمر دیگر قطعات ماشین میگذارد پیامدهای زیست محیطی بسیاری به همراه دارد.
کاتالیزور گازهای منوکسید کربن، اکسیدهای نیتروژن و هیدروکربن های فرار را به ملکولهای بی خطر نیتروژن و اکسیژن تبدیل کرده و هیدروکربنهایی که حاصل سوخت ناقص در موتور هستند را به دیاکسیدکربن و آب تبدیل میکند. بنابراین عدم وجود کاتالیزور در خودرو باعث ورود گازهای سمی ذکر شده به هوای آزاد شده و آلودگی محیط زیست را افزایش میدهد.
علائم خرابی کاتالیزور
از علائم خرابی کاتالیزور به موارد زیر میتوان اشاره کرد:
1- کاهش قدرت موتور و شتاب گیری ماشین
زمانی که کاتالیست با گرفتگی مواجه باشد مسیر خروج آلایندهها تا حدی مسدود میشود و بخشی از گازهای آلاینده به درون محفظه احتراق باز میگردند. این موضوع باعث میشود که فضای کمتری برای ورود اکسیژن به محفظه ی احتراق وجود داشته باشد و کیفیت احتراق با کاهش مواجه شود. به همین دلیل قدرت و شتاب موتور کاهش یافته و میزان مصرف سوخت افزایش مییابد.
زمانی که کاتالیست با گرفتگی مواجه باشد مسیر خروج آلایندهها تا حدی مسدود میشود و بخشی از گازهای آلاینده به درون محفظه احتراق باز میگردند. این موضوع باعث میشود که فضای کمتری برای ورود اکسیژن به محفظه ی احتراق وجود داشته باشد و کیفیت احتراق با کاهش مواجه شود. به همین دلیل قدرت و شتاب موتور کاهش یافته و میزان مصرف سوخت افزایش مییابد.
2- بوی نامطبوع اطراف ماشین
زمانی که کاتالیزور به درستی کار نکند عملیات تبدیل گوگرد موجود در آلاینده خروجی از خودرو به دی اکسید گوگرد با موفقیت انجام نمیشود. به همین دلیل موقع کارکرد ماشین با توجه به اینکه میدانیم کاتالیزور خودرو در کجا قرار دارد، بوی گوگرد که شبیه به تخم مرغ گندیده است در همه اطراف خودرو ساطع میشود.
3- درست استارت نخوردن ماشین
وقتی کاتالیست به شدت گرفته باشد باعث میشود که فرآیند احتراق با مشکل جدی روبهرو شود. این موضوع در ابتدا با تاخیر در روشن شدن ماشین و سپس با استارت خوردن و روشن نشدن ماشین خود نمایی میکند.
4- خروج دود تیره رنگ از خودرو
میتوان گفت خروج دود تیره مهمترین و واضحترین دلیل خرابی کاتالیزور است. این موضوع به این دلیل اتفاق میافتد که کاتالیزور نمیتواند آلاینده ها را پالایش کند. در نتیجه حجم بالایی از آلایندهها به شکل دود تیره رنگ از اگزوز خارج میشوند.
5- حرارت بیشازاندازه اگزوز
زمانی که کاتالیزور دچار خرابی شدهباشد، احتراق به صورت ناقص انجام میشود. این موضوع باعث میشود بخشی از سوخت در مسیر انتقال به اگزوز بسوزد و باعث بالا رفتن حرارت اگزوز شود.
خاک کاتالیزور چه ارزشی دارد
شاید شما هم شنیده باشید که کاتالیزور پس از اینکه عملکرد خود را از دست داد و زمان تعویض آن رسید، خاک آن همچنان دارای ارزش است. اما خاک کاتالیزور چه ارزشی دارد؟ در ساخت کاتالیزور عناصری گرانبهایی وجود دارد که نقش کاتالیست را انجام میدهند. این عناصر بسته به فرآیندی که انجام میدهند عبارتند از: پلاتینیوم، پالادیوم، رودیم، آهن، منگنز، نیکل و مس و … .
زمانی که کاتالیزور دچار فرسودگی میشود، عناصر ذکر شده در خاک آن جمع میشوند. افراد میتوانند با اطلاع از اینکه کاتالیزور اگزوز در کجا قرار دارد، خاک آن را جمعآوری کرده و از آن برای بازیافت و ساخت مجدد کاتالیزور استفاده کنند. به همین دلیل از خاک کاتالیزور به عنوان طلا ارزشمند یاد میشود.
برای مطالعه مقاله چرا مبدل های کاتالیزوری اینقدر با ارزش هستند؟ بر روی لینک کلیک کنید.
جمع بندی
در این مقاله به این موضوعات پرداختیم که کاتالیزور اگزوز در کجا قرار دارد و اگر کاتالیزور نباشد چه میشود. علائم خرابی کاتالیزور و بررسی اینکه خاک کاتالیزور چه ارزشی دارد از دیگر مواردی بودند که در این مقاله به آنها پرداختیم. امیدواریم از مطالعه این مقاله بهره کافی را برده باشید. منتظر سوالات و نظرات شما هستیم.